Kolego speedy1953 sprawdź mieszek który steruje turbiną (prawdopodobnie jest zatarty lub uszkodzony)-to w sprawie tego przeładowania,natomiast jeśli chodzi o zamek to proponuję kupić nowy (znaczy używany w dobrym stanie) i go zamienić bo z doświadczenia wiem że naprawy tego mikrowyłącznika dobre są na krótką metę.Podstawa to oczywiście dobra diagnoza że to mikrowyłącznik.
[O1] coś padło, chyba sprzęgło, poradźcie
Zwiń
X
-
[O1] coś padło, chyba sprzęgło, poradźcie
witam Panowie.
Chyba padło sprzęgło. Opiszę jak było. Jadę dzisiaj na piątce, zabieram się do wyprzedzania a tu silnik wszedł na wysokie obroty i zero ciągu, tak jakby był na luzie. Myślałem, że bieg wyskoczył, ale nie - piątka siedzi - a nie jedzie. Zatrzymałem się, wciskam sprzęgło słyszę jakieś buczenie zgrzyty itp, bieg ciężko włożyć bo jeszcze bardziej wszystko się nasila. Silnik pracuje normalnie na biegu jałowym. Na zgaszonym silniku też niby wszystko ok, biegi wchodzą, sprzęgło też normalnie.
Całkiem niedawno pisałem o drganiach silnika na biegu jałowym podczas jazdy. Diagnoza była postawiona na dwumasę. Czyżby to koniec dwumasy, sprzęgła czy czego? Poradźcie coś. Octavka sholowana, stoi nieruchoma. Trzeba na warsztat, ale na co się nastawiać - co jest do wymiany?
Pozdrawiam OCP
-
-
octikombi, imo to padla dwumasa
Jak juz wymieniac, to razem ze sprzeglem ... kpl sach, kwota 1190 zl plus koszta wymiany ... kolo 350 zl w normalnym zakladzie :PByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
octikombi, może jeszcze aktualne:http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=13566Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Feryw jakich silnikach i rocznikach była dwumasa?NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
Komentarz